I september och oktober har vi öppet
onsdag till fredag 10-17
lördag 10-16 och söndag 11-16
Här kommer receptet på arrakskransen.
Botten:
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt och vänd sedan i de torra ingredienserna. Tårtbottnen gräddas i en sockerkaksform med hål i mitten. Smöra och mjöla formen väl. Sätt ugnen på 175 grader och grädda i ca.15 minuter tills kakan släpper formen och har fin färg. Stjälp upp och låt svalna.
Arrakssmörkräm:
2 äggulor
1, 5 dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
1 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
Blanda ingredienserna och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
2 msk punsch
175 gram mjukt smör
Ta grytan av plattan och häll i punsch och rör sist i smör. Låt krämen svalna.
Jag fick ett tips på slottet idag. Koka ihop äggkrämen och låt den svalna och vispa sedan i smöret och punchen!
Dela kakan i två delar. Bred kräm på underdelen. Lägg på toppen och bred på kräm, toppa kakan med mandel som karamelliserats och hackats.
Karamelliserad mandel
0,5 dl mandel
1 dl socker
Smält socker i gjutjärnspanna och låt det få färg. Lägg i mandel med skal och rör runt litet. Häll mandlarna på ett bakplåtspapper och låt den svalan innan de grovhackas.