Det här är Bostället – min bild

Vilket år vi har haft här så här långt. Vi har ökat antalet besökare redan från januari. Det var några oroliga dagar i mars, april då jag inte visste om ni skulle våga komma hit eller om vi ens skulle få ha öppet.

Men sen har hela våren och sommaren rullat på. Först som ett enormt stöd för era lokala företag och sedan mycket på grund av semester i Sverige, skulle jag säga. Vi har fått göra om en del för att förhindra smittspridning och det har varit köer, nästan hela tiden känns det som. Jag blev tvungen att anställa extra sommarjobbare, något vi skämtade om i maj och som jag inte trodde var rimligt då.

Vi har haft så många besökare så att det vissa dagar är vad vi klarar av. Många har fått vänta på sin mat. Jag ser min verksamhet som i första hand ett bageri och café. Vi har bröd, bullar, smörgås och kakor till försäljning. Det går bra att fika här eller köpa med. Ganska tidigt började jag med sopplunch som komplement.

Då serverade jag nog max 10 soppor en lördag. Idag kommer många för att äta sopplunch och vi erbjuder alternativ som grekisk sallad och smörgåsar, ofta grillade och ibland paj (vi får mycket ostkanter över).

I mitt huvud är vi fortfarande inte en restaurang. Vi serverar cafémat. Jag och mina bagare är glada amatörer i köket. Vårt kök är dessutom litet och inte alls ett restaurangkök.

Vi serverar lunch mellan 11-15. Jag tycker det är generösa lunchtider. En stor anledning till detta är att personalen också behöver få litet lördag. Särskilt den eller de som började klockan 06.00. Vi börjar städa köket så att vi kan när vi stänger, det känns rimligt. Jag tänker att öppettid 11-16 innebär att du, mer eller mindre, har fikat färdigt klockan 16.

Jag är så tacksam och glad för alla våra kunder och hoppas på en höst med vackert väder så att vi kan fortsätta att servera er utomhus.