Företagsamma på landet

Det är helt magiskt ute idag. Kallt är det förstås men så underbart med rimfrost och blå(!) himmel! Jag får väl klä på mig ordentligt och ta en promenad i solen om en stund.

121211 026 121211 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boställets vedugnsbageri ligger i Flistad socken och här bor ca 400 personer det blir ungefär 22 personer per kvadrat km d.v.s ungefär som genomsnittet för Sverige, enligt Wikipedia. Den sista livsmedelsbutiken lade ner för många år sedan men det bubblar av företagsamhet här runt omkring idag. Se bara på den här listan!

Här finns Kornettgården, som väl har funnits längst, och är ett privat museum, som består av uppbyggda miljöer från svunna tider. Här finns mängder av prylar med igenkänningsfaktor och en hel del som jag inte vet vad de var till för. Kul utflyktsmål för hela familjen.

Kulla gården är ett mysigt Bed and Breakfast där man bor på en ekologisk lantgård. De föder även upp köttdjur och säljer köttlådor. Efter Kulla gården kan man åka upp längs det som lokalbefolkningen kallar “Kulla gatan” och i slutet av den ligger Kulltorp som tar emot hästar för inridning, vidareutbildning och som erbjuder olika typer av lektionsundervisning, så som ridskola på ponny och islandshäst. Här är det små ridgrupper för nybörjare, vilket jag uppskattar.

Vi har en frisör i Maspelösa! Nejden hair art  som jag kan rekommendera varmt! I byn vid en nybyggd villa finns också Maspelösa Trädgård och harmoni där kan man köpa plantor och betongföremål. Susanne håller också yogaklasser.

Yoga för Susanne kan man bl. a. göra på Yoga Stället som är ett nyrenoverat litet torp som erbjuder yogakurser och workshops och som även är ett mysigt Bed and Breakfast.

Dessutom finns ju företagen i ”Väster om stan” där Bostället ingår här i närheten. Hantverksgården som så här års säljer sin egen design via web-shop, Ledbergs keramik med jättesnygg design till det dukade bordet, Växthuset Rökinge gård som öppnar till våren igen och säljer nyskördade tomater och mycket annat och så Hagdahls smide som gör fina föremål i en välbevarad smedja på Bergsvägen.

I Björkeberg hittar du Stenhaga form som håller på att bygga upp sin hemmasalong med klippning, massage, frans-/brynfärg.

Kolla på respektive hemsida alternativt Facebook för öppettider och kontaktuppgifter och hitta till många företagare i Flistad med omnejd.

 

 

120120 016150127 006

121202 129