Det här med att blogga varje vecka går ju sådär. Det är i alla fall mera aktivitet här än tidigare … Den senaste veckan har jag börjat fixa litet i trädgården. Jag har planterat ut jättekraftiga och fina luktärtor som jag drivit upp med fröer och instruktioner från Blomstersafari. Jag tror att varenda frö grodde! Sparrislandet är fräst och jag hoppas att sparrisen får fart om värmen kommer nu! Igår städade jag hönshuset och jag tänker få finfina pumpor med hjälp av hönsgödseln. Vi får väl se!
Jag vill dela med mig av ett recept som vi gillar i familjen och då särskilt Ester som älskar chokladiga kakor.
Det här receptet fick vi med oss som en souvenir från Strömstad förra sommaren!
Ingredienser
200gr mörk choklad, 70%
200gr smör
4 ägg
2dl socker
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Gör så här
Smält smör & choklad, låt svalna lite
Vispa ägg & socker poröst
Blanda övriga torrvaror
Rör försiktigt ner avsvalnad chokladblandning i ägg/socker
Vänd ner mjölet försiktigt
Grädda ca 15min i 150 grader. Den skall ej stelna helt i mitten. Låt den svalna, ställ sedan kakan i i frysen. Skär den fryst, sedan 10-15sek i micro för att den ska bli härligt kladdig. Serveras med glass eller vispad grädde. Kakan är god rumsvarm också och jag tycker om att den får litet höjd till skillnad från en vanlig kladdkaka.
Lycka till