God Fortsättning

Kommunikation är verkligen inte lätt. På vår hemsida står öppettiderna. Det är där jag just nu skriver detta inlägg. Uppe till höger. När jag ändrade öppettiderna inför jul, nyår och januari hade vi ännu inte kommit hit, varför jag lät ordinarie tider stå kvar och lade till särskilda öppettider under. Jag har lagt flera meddelanden på Instagram och Facebook om att vi stänger för några veckor och öppnar igen den 16 januari.

Jag har även försökt ändra på den sida som någon skapat på Google och jag har skickat ett felmeddelande till Apple om att den sidan inte stämmer. Den senare känner jag dock inte att jag har kontroll över.

Jag ändrar alltså på de tre som jag nämner överst, dem känner jag ansvar för. På vår telefon framgår också att vi öppnar den 16 januari.

Jag är förstås väldigt ledsen att någon åker hit när det är stängt men jag anser mig faktiskt ha informerat och jag behöver dessutom vara ledig.

I väntan på att vi öppnar igen bjuder jag på ett recept på ett enkelt bröd. Om du inte vill göra surdeg använd ca. 5 gram jäst. Låt brödet komma igång att jäsa i t.ex. durkslaget med en mjölad handduk i och låt det sedan kalljäsa i kylskåpet över natten.

Ett ljusare bröd

150 gr surdeg väljäsande och bubblig el 5 gram jäst
375 gr vetemjöl eller spelt/dinkel
75 gr fullkornsmjöl av något slag
300 dl vatten
13 gr salt

Rör ihop allt utom salt. Låt stå en timme övertäkt med plast

Häll i salt och knåda till en lös, litet blank deg. Är degen för fast eller för lös justera med mera vatten eller mera mjöl.

Låt degen vila en stund forma sedan två bröd. Täck över med plast och låt dem jäsa någon timme i rumstemperatur så att de börjar resa sig litet och sedan i kylen över natten.

Sätt ugnen på 250 grader och häll gärna vatten i en form, ställ den i botten på ugnen och låt den avge ånga. Sätt in brödet mitt i ugnen på en plåt. Sänk ev. värmen efter en stund om brödet får för mycket färg. Baka ca 40 minuter tills skorpan fått fin färg och innertemperaturen är 97 grader