Kräftor och pumpagubbar

Den här helgen försvann i en rasande fart! Tur att jag är litet ledig på måndagarna så att jag hinner hämta mig litet …

På lördagarna är det full rulle i bageriet. Det går åt mycket soppa och det är fantastiskt kul! Hoppas ni har litet tålamod med oss när det blir trångt och rörigt. På lördag blir det mera rotfuktssoppa. Vi har tillgång till underbara rotfrukter från Stallsberg i Varv och då är det kul att kunna använda dessa. Till Alla helgons dag blir det pumpasoppa på pumpa som också kommer från Stallsberg, riktigt lyxigt! Ibland annonserar vi om en sorts soppa men det händer att allt som oftast att vi får ta till någon annan soppreserv från frysen. Så soppan kan bli en liten överaskning.
I lördags kväll var vi hos våra grannar och åt upp kräftorna som vi fiskade i augusti. Alla i sällskapet var inte så förtjusta så vi andra kunde riktigt frossa i goda kräftor. Nu när Bondens marknad är över för säsongen kände vi att vi äntligen orkade vara trevliga även på lördagskvällen smiley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så igår kom hösten till Maspelösa. Det är ju inte förvånande så här i mitten av oktober men det är kallt och fuktigt och inte alls så vackert som vi blivit vana vid. Ester och jag var ute i trädgården för hon hade inte hunnit göra sina "pumpagubbar" och det var ganska kallt att pilla utan vantar. Vi kommer inte ha möjlighet att fixa med våra pumpor på höstlovet så vi startade i god tid med detta roliga pyssel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är hela vår pumpaskörd 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har öppet torsdag, fredag och lördag denna veckan och på höstlovet.
Välkomna!