Kaffebönor mm

Vi har fått vårvinterväder som om vi bodde i Jämtland. Det är fantastiskt vackert men som jag nämnde i förra inlägget längtar jag efter våren. Mina kastanjekvistar har börjat slå ut! Litet över en vecka tog det med liter mer en 20 grader inomhus. Det säger ju litet om hur lång tid det kommer att ta för vårdträdet där ute att slå ut!
Denna helgen har vi öppet som vanligt. Nästa vecka är det vårdagjämning oavsett temperatur och på söndag är det Maria bebådelsedag eller våffeldagen som vi tänkte fira med att grädda både litet matigare och sötare våfflor. På lördagen har vi litet vårutställning då du kan träffa konstnärerna 12-16.

 

170504 005

180316 005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En viktig del av vårt verksamhet är ju kaffe. Det blir litet upploppsstämning när kaffet är slut och undra på det så gott som det är med en kopp till den där kakan, mackan eller bullen! Vårt kaffe kommer sedan en tid från Rosteriet Vadstena som utgörs av eldsjälen Mike och hans familj. Kaffet är försiktigt rostat och smakar milt och ibland nästan litet chokladigt. Alltså inte något skånerost! Jag som har mjölk i och gärna glömmer koppen i något hörn i bageriet, fascineras över att kaffet går att dricka kallt. Det har så milda garvsyror så de kommer inte fram sådär, som det kan göra ibland, så att det är helt otänkbart att dricka det kalla kaffet. Kaffebönorna  är inköpta med omsorg från olika bönder i Rwanda, Nicaragua, Colombia och Mexiko och rostas i liten skala i Vadstena. Rosteriet har en “kaffecykel” och en tjusig husvagn, kallad “kaffebönan” som gör att de kan besöka olika event och servera sitt goda kaffe. Vi använder en blandning som vi maler och brygger kaffe av. Vi har valt att servera gott bryggkaffe med eller utan mjölk och gör inte cappuccino och liknande. Det är fantastiskt kul att arbeta med en mindre leverantör som brinner för sina bönor och samtidigt erbjuda ett extra gott kaffe. Följ rosteriet på instagram @rosteriet_vadstena!

 

IMG_7077

 

kaffe