Kakor och semester

Så är vi hemma i Bostället igen efter vår resa till värmen i Florida. Idag blev jag litet inspirerad och letade fram ett recept på Choclate chip cookies som jag fick när jag var au pair i USA för länge, länge sedan.

 De blir inte så där supergoda som jag minns dem men här kommer receptet översatt till svenska i alla fall. 

 Ca 40 st.

 5,25 dl mjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk salt
 226 gram smör
 1,5 dl socker
 1,5 dl brunt farin
 1 msk vaniljsocker
 2 ägg
 150-200 gram choklad gärna runda små "chip" eller hackad mörk choklad
 2,25 dl valnötter (valfritt men gott)

Blanda socker och smör och vaniljsocker, tillsätt äggen ett i taget, blanda ned mjöl och bakpulver och rör i choklad och nötter. Gör en rulle ca 5 cm i diameter, rulla in i plast och lägg kallt. När den går att skära, skär 1 cm tjocks skivor, lägg på en plåt med bakpulver och grädda i 180 grader.

Vi har haft det så härligt! Det var varmt och skönt till och med i vattnet. De första dagarna var det något molnigt och det var tur för då beökte vi Disney World. Det är verkligen imponernade med alla dekorationer och disneyfigurer! Det räcker att gå runt och bara titta. Men det fanns andra i familjen som ville åka olika attraktioner så det blev en hel del sådant också!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Havet var så vackert och sanden vit, nästan som vetemjöl. Vi har fascinerats av delfiner, pelikaner och Art Deco hus. Vi har plockat snäckor, badat och shoppat, så att alla är nöjda.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu återgår vi till ordningen igen. Imorgon serverar vi kantarellsoppa till lunch och på torsdag den 14/11 är det sopplunch med föredrag. Anne-Charlotte Andersson kommer hit  och berättar om sitt företag, sin bok och sin blogg Fyra årstider. Anmäl er gärna på mail eller telefon. Lördagen den 16/11 har vi vernissage här med fina akvareller. Vi serverar cider och snittar. Då är det också Höstmys väster om stan. Passa på att göra en runda till fyra utflyktsmål, därefter vinterstänger Rökinge gård sitt växthus. På söndagen den 17/11 är vi med på hantverksmarknad i Viby utanför Mantorp 10-17.
Men imorgon är det öppet 10-16, välkomna då!