Litet av varje

Oj då! Här bloggas det inte särskilt intensivt. Men maj har varit desto hetsigare. Tur att ett år räcker för att jag ska hinna glömma bort hur det är när sparrissäsongen kommer igång … Vissa dagar växer det så det knakar och det är svårt att hinna ta hand om allt sammans. Nästa dag är det litet för kyligt och jag oroar mig för om jag ska ha sparris till alla som jag har lovat!

Vi har anställt plockhjälp i år, som tur är. Läs mera här

140603 097

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många avslutningar och klassaktiviteter blir det också i maj med tre barn. Så håller vi ju på att bygga om i bageriet och snart har vi ett litet beredningskök klart!  Det är vårt gamla lager som blivit kök. Det kommer att bli väldigt skönt att kunna skilja soppa, smörgåsar och sallad från resten av bageriet men det kräver ju litet planering.

Vi gjorde även en snabbtrip till Rostock tillsammans med ett gäng trevliga vänner härom helgen. Jag ska försöka att komma ihåg att jag inte har tid att vara ifrån verksamheten i maj igen … Men det var kul!

karin140603 063

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det redan juni och på lördag har vi vår primörfest med ost från Hejtorp, keramik från Ledbergs, lammkött från Styra gård, Börslycke produkter, glass från Stafsäter, jordgubbar från Grepstad och tomater från växthuset Rökinge gård. Bröd, sparris, soppa, sallad och fika hos oss på Bostället. Välkomna mellan 11-15!

Midsommarveckan har vi endast öppet på torsdagen. Den 29 juni är vi med i Tusen trädgårdar och då är ni välkomna att titta in i vår trädgård.