Litet om hösten på Bostället

Idag sitter jag inomhus och funderar på vad som ska hända i höst. September var ju nästan som sommar men nu har hösten kommit och tiden framöver går jättefort. 

1610101 352

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I helgen har vi varit i Umeå och deltagit i SM i mathantverk och i några seminarier rörande varumärken och rena livsmedel. Vi har goda vänner i Umeå och det var jättekul att träffa Cecilia och Peter och deras fina familj. Det var ganska länge sedan vi var där nu och det händer massor i staden. Rådhustorget var som ett enda stort hål men nere vid älven var det fantstiskt fint ordnat. Tyvärr gillade inte juryn våra bröd så det blev inga medlajer den här gången heller men det är skoj att vara med. Vi fick bland annat njuta av väldigt god mat som serverades av Kulturbageriet! Härligt!

 

161010 370 161010 361

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

161010 359

161010 357

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vårt bygge flyter på ganska bra. Det är meningen att vi ska kunna öppna ett rum till i november eller kanske redan i slutet av oktober. Har ni pinnstolar eller gamla symaskiner att skänka så byter jag gärna mot några bröd! Själva vinterträdgården får vänta tills vidare men nu har konstruktören i alla fall räknat klart. Målet är att ha några fler fikaplatser under vintern.

 

 

 

kaffe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har öppet torsdag till söndag i höst precis som vanligt. Den 23 oktober säljer Mike från Rosteriet Vadstena sitt härrostade kaffe. Den dagen kommer också Sebastien Boudet och håller kurs så det kan bli litet rörigt, men gott kaffe garanteras.

 

 

151208 072

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I november blir det litet marknader igen! På fars dag den 13/11 står vi i Viby på hantverksmarknad. Den 18-20 november är vi på Kornettgårdens julmarknad. Den 19/11 är det även jul i trädgårdsföreningen. Vi ska försöka ta oss till Gamla Linköping på adventsmarknad den 26-27/11 och den 27/11 bjuder vi också på första adventsbrunchen! Jag vet det går ruskigt snabbt nu!