Något för kakmonster

Hemma igen efter en härlig sportlovsvecka i Andorra. Det var länge sedan vi åkte så mycket skidor om dagarna och i så mycket fin snö! De första dagarna kom det ca 50 cm snö. Det kändes som om vi hade litet otur med vädret på onsdagen då vi efter första liftturen kom upp till toppen och inte kunde se någonting. Vi följde liftstolparna ned i dimma och kraftigt snöfall och gick in för att se finalen av sprintstafetten i hotellobbyn. Vid lunchtid sprack det upp och vi hade en alldeles underbar eftermiddag i backen, då vi faktiskt kunde se bergstopparna omkring oss! Jag är så tacksam att jag hann att kvickna till och kunde njuta av skidbackarna även om jag sov många timmar på nätterna!

 

150127 006

180226b 043 180226b 049

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här veckan kör vi onsdagspizza för sista gången på ett tag. Lunchpizza 11-13! Annars har vi öppet torsdag till söndag.

pizza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 24 mars är det vernissage på Bostället med Maggan Moldvik och Inger Granath Persson. Det kommer att finnas många fina akvareller och grafik på väggarna fram till den 15 april.

 

mAGG

inger1

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag är det kallt och blåsigt (men jättevackert!) ute. Då kan det passa bra att stanna inne och baka. Småkakor är väl fantastisk goda och ganska så underskattade! En av mina favoriter är hallongrottor och jag tror jag delar den med många. Vi bakar efter ett recept som jag fått av min granne. De ska smälta i munnen och jag stoppar gärna i mig flera stycken på raken.

 

DSC_4870

DSC_4338

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till ca 30 kakor behövs

200 gram smör (rumsvarmt)
4 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Blanda till en deg i matberedare eller för hand. Låt ligga kallt en stund. Rulla 30 bollar och lägg i små formar. Gör en fördjupning med lillfingret och fyll den med hallonsylt. Vi använder hallonsylt från Brunneby musteri.

Baka i 200 grader ca 10 minuter. Jag tycker inte de ska ha mycket färg. Njut av gott fika!