När blir det pizzakväll?

Måndag och jag har varit på gymmet. Måndagar är min lediga dag och jag tycker det är perfekt att börja med att träna. Nu ser jag att blötsnön vräker ned där ute så då passar det bra att sitta framför datorn. Det blev en intensiv vecka, den förra, med föredrag på torsdagskvällen med Lotta som driver eget företag med bloggen Fyra årstider. Hon berättade generöst om sin resa och hur hon vågade starta eget. Det finns t.ex. nyföretagarcentrum i de flesta kommuner som är till stor hjälp. På fredagskvällen blev det kvällsarbete igen eftersom vi hade en av våra pizzakvällar. Jag måste bli bättre på att titta i almanackan innan jag bokar in grejer oavsett hur roliga de är!

Så när blir nästa pizzakväll undrar ni kanske. Den 27 april är svaret, mer info om det längre fram. Vill ni hänga med i det som händer här på Bostället så är Facebook att rekommendera eftersom jag uppdaterar där eller på instagram mer kontinuerligt.

hanna2016 003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under februari kör vi lunchpizza på onsdagarna mellan 11-13. Det kommer inte att finnas fika eller bröd att köpa utan enbart lunch. Om det inte finns fruset bröd i frysen förstås.

I veckan som gick serverade vi morotssoppa med ingefära och kokosmjölk. En av mina favoriter och extra omtyckt i bageriet eftersom den inte kokar fast så lätt.

 

130224 049

140204 038

130129 010

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr lyckas jag inte infoga bilden på den härligt gula soppan!

 

Jag gjorde så här. Jag fräste en stor gul lök, ett par klyftor vitlök och en rejäl tumme med ingefära, allt skalat och grovt delat, i rapsolja. Under tiden skalade jag och delade 1 kg morötter som sedan fick fräsa med en kort stund innan jag hällde på en burk kokosmjölk och vatten så att det knappt täckte övriga ingredienser. Jag kokade morötterna mjuka, mixade allt med stavmixer till en slät soppa och spädde med mera kokosmjölk och citronsaft av ca ½ citron. Jag avslutade med att smaka av med salt, peppar, litet vitt vin och favoriten chili. Det kan gå åt litet grädde, mjölk, kokosmjölk eller vatten för att få till önskad konsistens.