Östgötamat

Idag har jag uppdaterat min sida på Östgötamats hemsida. Östgötamat är en ekomomisk förening där kockar och producenter ingår. Vi använder gärna lokala råvaror och bakar och lagar från grunden. I föreningen stöttar vi varandra och det är därför du kan hitta litet goda närproducerade produkter i vår gårdsbutik förutom vårt bröd! Jag försöker att göra våra mackor och soppor på lokala råvaror och efter säsong. Så just nu blir det mycket rotfrukter om jag inte har litet sparris gömt sedan sommaren. I februari gör vi en smörgås med östgötaodlade champinjoner och bacon (som i alla fall är svenskt!) och till helgen blir det en liten buffé av soppor på rotfrukter mm. I Linköping arrangerar Östgötamat Bondens egen marknad i augusi och september.

5 4 2

 

 

 

 

 

 

 

Den här veckan har vi öppet som vanligt torsdag till söndag. Om du har fått semlogram kan du hämta semlor på torsdag och fredag men sedan är kampanjen lut för i år.

Nästa vecka firar vi Fettisdagen med att ha öppet 10-18 tisdagen den 17/2. Vi bakar massor av semlor men ring gärna och boka semlor till familjen eller arbetskamraterna! Det kommer att finnas litet bröd till försäljning också.  Därefter är det öppet torsdag till söndag som vanligt under vecka 8 också.

 

120120 008141021 146