På lördag är det primörfest hos oss

Vilken helg, så kort! I lördags var det full rulle här. Massor med trevliga fikagäster i det vackra vädret! Är det så här det kommer att vara i sommar, tro? Medan jag jobbade monterade barnen och Ulf en studsmatta. Jag har äntligen gett med mig och denna mindre vackra trädgårdsinstallation finns nu bakom min frostskadade roshäck! Barnen är så nöjda så det måste ju jag med vara, känner jag.

Syrenerna blommar som bäst nu, det är så vackert!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag har jag röjt litet i ett annat hörn av trädgården och konstaterat att lavendeln har dött på några ställen till! Hemska kalla och blåsiga april. 

Så har vi fixat till vår gamla hönsgård också så att våra nya kycklingar ska kunna flytta in. Vi fick låna en bur av våra snälla vänner så att de har ett litet mindre krypin till att börja med. De är ju så små. Fjorton stycken och fem olika sorter. Håll tummarna för att alla trivs och att det är flest hönor och inte så många tuppar! Längre fram i sommar ska de vara ute och picka när ni kommer på besök!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sparrisen växer så det knakar i detta varma och fuktiga väder och den kräver en hel del pyssel. På helgerna har vi haft hjälp av några grannbarn och våra egna också. De är jätteduktiga. Sex barn plockar hela landet på 45 minuter och sedan tar det en STOR stund att sortera upp skörden! Imorgon får jag plocka och sortera själv …

På lördag har vi primörfest! Vi har öppet som vanligt men marknaden pågår 11-15. Då kommer lammkorv från Goa Lamm, getost från Hejtorps gårdsmejeri, keramik från Ledbergs krukmakeri och tomater från Rökinge. Vi kommer också att ladda med massor av sparris, champinjoner och kanske, kanske jordgubbar. Välkomna hit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En som har vett att njuta av försommarvärmensmiley