Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram
Östgötamat
Ring oss på 076 127 30 22
Bröd
Boställets Vedugnsbageri
modernt bröd på gammalt vis
  • Hem
  • Om Boställets
  • Vårt Bröd
  • Vedugnsbageriet och Vårt Sortiment
  • Boställets café
  • Här Hittar Du Oss
  • Nyheter
  • Kontakta Oss

Snart dags att öppna

By info@bostallets.se on 2015/01/12

150112 038150112 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120120 008

Anna och jag vilat upp oss ordentligt. Bageriet och cafét är storstädade. Ugnen har fått service och ett ångsystem som vi ser fram emot att testa i veckan. Jag har börjat värma upp ugnen och surdegen är matad och bubblar snällt.

Barnen är ju tillbaka i skolan men vi har kommit iväg till simhallen och på bio under lovet och fått göra litet sådant som är svårt att hinna med i vanliga fall. Vi hade snö några dagar och då passade vi på att åka litet skidor i vår hage. Ulf och jag har unnat oss en helg på hotell också. Vi for till Tranås inte så långt men mysigt.

Nu drar vi igång med semlor med det samma i år. Jag brukar vara bättre på att hålla på traditionerna men jag vet att ni längtar efter våra semlor. Vi är också med i semlogram, kampanjen där ni kan ge bort en semla till en vän via Facebook. Titta på semlogram.se, med start den 20 januari.

150112 021

Min familj saknar färskt bröd och vi ser fram emot torsdag! Det var till och med så att vår dotter ställde sig och bakade frallor en dag. Vi har ett gammalt recept på vad vi kallar Nyttisar som min mamma bakar och de är goda till mellanmål. De innehåller normalt sett mängder med jäst men vi drog ned det till 15-20 gram (eftersom det var vad vi hade hemma) och det funkade bra. Vill du göra frukostfrallor går det bra att dra ned till 10 gram jäst och jäsa frallorna i kylen efter 10 minuter i rumstemperatur.

35 gram smör rumsvarmt eller smält
5 dl vatten, ljummet (kallt om du ska kalljäsa)
2,5 msk sirap
20 gram jäst
1,5 dl fibrex
0,5 tsk salt
2 msk malda krydor; anis, fänkål, kummin, efter smak
ca 750 gram mjöl; 250 gram stenmalenråg och 500 gram vetemjöl var nog ungefär i vår deg

Blanda till en deg. Låt den jäsa under duk i bunken ca 45 minuter till 1 timma. Forma bullar och jäs dem 45 minuter under duk. Jag tror vi gjorde 20 stycken.
Grädda i 250 grader ca 10 minuter. Pensla ev med mjölk när de är nygräddade.

Välkomna på torsdag!

Posted in Nyheter | Tagged bröd, semla, surdeg, vedugn. vedugnsbageri

« Previous Next »

Öppettider

Torsdag och fredag 10-17
Lördag 10-16
Söndag 11-16

Blogg

  • Det här är Bostället – min bild
  • Ogrässoppa
  • Vi har fortsatt öppet
  • God Fortsättning
  • Solrossnittar

Här Hittar Du Oss

  • No events

På Facebook

Våra Sidor

  • Blogg
  • Boställets café
  • Boställets vedugnsbageri är vi
  • Bröd från Boställets vedugnsbageri
  • Här Hittar Du Oss
    • Kategorier
    • Platser
  • Hem
  • Hemsidor Vi Gillar
  • Kontakta Oss
  • Mer om Boställets vedugnsbageri och sortiment
  • nyheter
  • Privacy Policy
  • Sitemap
  • Terms & Conditions

Hemsidor Vi Gillar

  • Country interior, Billa gård
  • Freja Vandrarhem
  • Hus-modern baka och sylta
  • Väster Om Stan
  • Hantverksgården i Ledberg
  • Kornettgården
  • Bo på lantgård, Kullagården
  • Hejtorps gårdsmejeri
  • Löts gårdsmejeri
  • Sissi Stahlis keramik

Det Finstilta

  • Sitemap
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Kontakta Oss

Feeds & Admin

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org

Copyright ©2011 - 2021 Boställets Vedugnsbageri.



Boställets Vedugnsbageri
Maspelösa Boställe
59076 Vreta Kloster
Telefon: 076 127 30 22