Sparrisen är här

Nu är sparrissäsongen igång här på Bostället och om det inte vore för regnskuren som kom nyss skulle jag ligga ute i sparrislandet. Sparris finns i äggboden som är öppen för självbetjäning. En knippa kostar 50 kr.

 

 

 

 

 

 

 

De där regnskurarna är litet förargliga för jag vill ju hinna ut i mitt trädgårdsland. Det är hög tid att så och sätta lök. Vi sådde solrosor för någon vecka sedan och de är på väg upp. Igår petade jag ner luktärtsfrön. Sedan innan växer majs och squach till sig i drivbänken men pumpafröna har inte kommit upp ännu. Jag sådde direkt i drivbänken. Jag har inte så mycket plats för frösådder här inne för hela fönsterbrädorna är fulla med potatis som förgror. Dessutom är det litet jobbigt att skola ut plantor så i år är det friland som gäller för det mesta här. Astrar har jag i kruka, massor, och de måste ju sättas isär nu …

På lördag blir det sparrissoppa i bageriet och någon form av paj med Rökingetomater, getost och sallad på Rökingegurka. Vi har öppet som vanligt torsdag till lördag.