Det stormar utanför igen, för jag vet inte vilken gång i ordningen denna vinter. Det känns skönt att sitta inne i sitt varma hem och inte på ett tåg. Annars började den här veckan med en tågresa till Stockholm. Jag åkte dit för att gå på kurs för Sébastien Boudet.
Kursen var inspirerande och idag har jag försökt att praktisera litet av det jag lärt mig. Det som är viktigast här i bageriet är ju att få till lika fina bröd varje bakdag. Det är inte alltid jag själv är nöjd till 100%. Jag vill ju kunna erbjuda perfekta bröd . Vi bakade matbröd som vi knådade för hand och andra bröd där vi körde brödet som hastigast i degblandaren, lite brödlabb. Så experimenterade vi med recept på Croissant och Brioche. När semlans tid är förbi för i år kanske det får bli något franskinspirerat i bageriet igen!
På kursen träffade jag också Anna som driver Järvsö Gårdsbageri. Vi träffades för flera år sedan när våra bagerier var på planeringsstadiet. Det var så kul att träffa henne igen och utbyta erfarenheter även om det blev helt kort. En dag ska vi åka till Järvsö på studiebesök! Anna hade med sig härliga ostar från en annan mathantverkare i Järvsö.
Glöm inte att det är Fettisdagen nästa vecka. Beställ dina goda semlor senast den 10/2.
Öppet 7-18 på tisdag.
I helgen blir det sparrissopps.
Välkomna!