Så här ser det ut i vår trädgård för tillfället.
Pionerna och många av de gammaldags rosorna har redan blommat över.
Jag tycker egentligen att det var finare för några veckor sedan
men i söndags var det dags för "Öppen trädgård" i tidningen Lands regi och då är det öppet att besöka trädgårdar över hela landet.
Vi var med i Corren på lördagen och vi hade riktigt många besökare både i trädgården och i bageriet på söndagen.
I bageriet serverade vi rosenbullar, lavendelkakor och ringblomssnittar. Förutom det som brukar förekomma i sortimentet.
Min favorit var en kladdkaka med lavendel som jag hittade receptet till i tidningen Baka.
200 gram smör
200 gram vit choklad
3 ägg (små)
100 gram socker
10 gram vaniljsocker
240 gram vetemjöl
1-2 msk lavendelblommor
Sätt ugnen på 200 grader
Smörj kanterna och fäst ett bakplåtspapper i botten på en springform.
Smält smöret i en kastrull, lägg i chokladen och rör så den smälter. Blanda ner ägg och socker och rör jämt,
blanda ner mjöl och vaniljsocker och vänd sist ner blommorna.
Grädda 15-20 minuter
Pudra över florsocker innan servering.
Vi har öppet som vanligt fredag 10-18 och lördag 10-16. Kladdkakan finns till försäljning den här veckan.