Vaniljhjärtan

140820 088

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget hade jag tänkt mig skulle publiceras i onsdags när det var alla hjärtan dag. Det kom influensa emellan och jag har nästan inte orkat göra någonting. Som tur är har familj och medarbetare ställt upp på bästa sätt så det mesta har fungerat ändå. Nu ser jag fram emot sportlovet även om jag  fortfarande känner mig litet ynklig. Hembakade vaniljhjärtan kan väl vara trevligt på sportlovet också!

Till det behöves hjärtformar som kläs med mördeg. Vi gör en mördeg som fanns med i en Journal Chocolat signerad My Feldt. Vi tycker det är en smidig deg att jobba med.

Mördeg
100 gram smör
65 gram florsocker
35 gram äggula
175 gram vetemjöl

Blanda till en jämn deg med händerna eller i matberedaren. Låt degen vila ca 30 minuter eller till dagen efter.Kavla ut degen så kall som möjligt. Det går att banka den litet med kaveln för att få den mera medgörlig. Klä formarna med deg men spara en del till locken. Om degen blir varm och svår att hantera får den vila en stund i kylen. Fyll hjärtana till ungefär 2/3 med vaniljkräm (klicka på länken för recept). Lägg ett lager deg ovanpå och se till att kanterna sluter tätt. Grädda i ugnen 225 grader ca 10-15 minuter. Hjärtana ska få färg men inte bli för bruna. När de kommer ut ur ugnen låt dem stå en liten stund och vänd sedan på dem så att formen kommer upp. Lyft av formarna försiktigt, ibland kan vi behöva peta litet med en kniv. När hjärtana har svalnat pudra på florsocker. Vips kan du bjuda på hjärtan utan konstiga tillsatser. Lycka till!

170306 030

 

 

 

 

 

 

 

 

På sportlovet har vi öppet för lunchpizza 11-13 på onsdag. Torsdag till söndag är det öppet som vanligt. Välkomna!