Vårlängtan

180307 024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag försöker hitta blogginspiration. Jag skulle vilja visa upp något spirande grönt men snön vräker ned där utanför. Jag gillar verkligen vinter och även om vår väg behöver skottas så blir den iallafall inte ett lerigt tvättbräda. Men nu är det mars och jag börjar tycka att snön som jag längtade efter i december är litet besvärlig. Jag vill lägga en hink över rabarberna utanför bageriet och driva upp några godingar till ett gott bakverk. Jag vill se om tulpanerna jag grävde ner i höstas kommer att blomma snyggt. Jag vill bära ut fler bord på uteplatsen där gäster kan njuta av vårsolen. Jag får väl ta fram mina urgamla längdskidor och åka ett varv på åkern.

180306 009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I väntan på våren har jag plockat in några kvistar av kastanj. Jag tog in dem en dag när det var litet varmare och satte dem i kallt vatten. Nu är det bara att byta vatten varje dag och vänta på att knopparna ska vakna. Körsbär brukar också vara lätt att lura fram.

 

Igår “halkade” jag bort till Gammalkil och bakade tunnbröd hos Ulla som driver Gävbo Bakstra. Så kul att prova på något helt annat i brödväg och så gott! Tunnbröd från Gävbo hittar du på Reko Linköping. Sök på Reko Linköping på Facebook.

 

180307 030