På lördagar serverar vi, som ni kanske vet, sopplunch här på Bostället. Jag försöker variera soppan efter säsongens närodlade grönsaker. En av mina personliga favoriter är jordärtskockssoppa. En riktig höstfavorit och enkelt om man bortser från att det är litet knepigt att skala skockor !
Fräs en schalottenlök i litet smör, lägg i ungefär 450 gram jordärskockor och 3 potatisar täck med vatten och koka mjuka. Mixa allt slätt och tillsätt 1/2 dl vitt vin och en grönsaksbuljongtärning (välj en ekologisk utan smakförstärkare), litet grädde samt salt och peppar. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens. Timjan kan också vara gott i!
I lördags var det en riktigt härlig höstdag! Själv stod jag på mässan Smaka på Östgötamat men jag har förstått att det var många som fikade här ute i solen.
På mässan korades årets Östgötakock och vann gjorde Markus Karlsson som jobbar på Starby Hotell i Vadstena. På Starby kan man äta vinnarmenyn under hösten. Kul!
I veckan har vi öppet torsdag, fredag och lördag. Det ska bli trattkantarellsoppa på lördag har jag tänkt …
Välkomna!